Skořicová palačinka s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.8 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 224.1 mg
  • Vláknina 5862.5 mg
  • Vitamín A 5862.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva. Přilijeme mléko a směs pořádně rozšleháme, abychom se zbavili všech hrudek.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a nalijeme do pánve slabou vrstvu těsta. Smažíme cca 3 minuty, dokud není zespodu dozlatova propečená. Ještě než ji obrátíme, posypeme rovnoměrně palačinku jahodami, cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu