Krupicové noky s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3.2 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Višně
  • 80 g Cukr krupice
  • 12 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 10 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 g Krupice pšeničná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Sherry brandy
  • 30 ml Sirup Monin - grenadina
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 373.7 mg
  • Draslík 266.7 mg
  • Vláknina 2177.5 mg
  • Vitamín A 2177.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu.

  • 2

    Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou.

Komentáře k receptu