Krupicové noky s višněmi
Suroviny
- 3.2 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Višně
- 80 g Cukr krupice
- 12 g Cukr vanilka
- 100 g Cukr moučkový
- 10 g Solamyl - bramborový škrob
- 40 g Krupice pšeničná
- 100 ml Mléko polotučné
- 10 ml Citronová šťáva
- 40 ml Sherry brandy
- 30 ml Sirup Monin - grenadina
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 10 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 373.7 mg
- Draslík 266.7 mg
- Vláknina 2177.5 mg
- Vitamín A 2177.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu.
-
2
Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou.