Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 37 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 118.2 mg
- Draslík 908.1 mg
- Vláknina 1421 mg
- Vitamín A 1421 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Mandlové lupínky opražíme nasucho.
-
3
Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
-
4
Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany.
-
5
Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou.