Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 560 g Telecí svíčková
  • 100 g Mandle plátky
  • 60 ml Víno červené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 118.2 mg
  • Draslík 908.1 mg
  • Vláknina 1421 mg
  • Vitamín A 1421 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Mandlové lupínky opražíme nasucho.

  • 3

    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.

  • 4

    Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany.

  • 5

    Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou.

Komentáře k receptu