Kvašené ostružinové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 149 g
- Tuky 1 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 149 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 407.5 mg
- Vláknina 26500 mg
- Vitamín A 26500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a jakmile se rozpustí, nalijeme na ovoce. Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj dírky a na teplém místě necháme kvasit cca 3 týdny.
-
2
Poté víno stáčíme do demižonu. Na každý 1 l přidáme 50 g cukru. Vložíme kvasnou trubičku a necháme dokvasit. Po ustátí stočíme do lahví, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.