Telecí medailonky s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Telecí kýta
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Vývar telecí
  • 1.03 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 1526.7 mg
  • Vláknina 18138.7 mg
  • Vitamín A 18138.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 195.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč oloupeme, odstraníme bílou slupku, rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kostky. Z červeného zelí odstraníme vnější listy, hlávku rozpůlíme, tuhý střed odřízneme a vnitřní jemné listy nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájené zelí a za stálého míchání ještě krátce smažíme. Potom přilijeme vývar a zelí 20 minut vaříme na středním ohni. K uvařenému zelí přimícháme kousky pomeranče, dochutíme ho skořicí, pepřem a solí.

  • 3

    Maso omyjeme a osušíme, rozporcujeme na menší plátky, které opepříme a osolíme. V malé pánvi rozpálíme zbylý olej, plátky masa na něm z obou stran prudce osmažíme, pak zmírníme oheň a ještě asi 3 minuty je z každé strany dosmažíme.

Komentáře k receptu