Telecí medailonky s červeným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 1526.7 mg
- Vláknina 18138.7 mg
- Vitamín A 18138.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 195.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč oloupeme, odstraníme bílou slupku, rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kostky. Z červeného zelí odstraníme vnější listy, hlávku rozpůlíme, tuhý střed odřízneme a vnitřní jemné listy nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájené zelí a za stálého míchání ještě krátce smažíme. Potom přilijeme vývar a zelí 20 minut vaříme na středním ohni. K uvařenému zelí přimícháme kousky pomeranče, dochutíme ho skořicí, pepřem a solí.
-
3
Maso omyjeme a osušíme, rozporcujeme na menší plátky, které opepříme a osolíme. V malé pánvi rozpálíme zbylý olej, plátky masa na něm z obou stran prudce osmažíme, pak zmírníme oheň a ještě asi 3 minuty je z každé strany dosmažíme.