Kompot z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303 mg
- Vláknina 26000 mg
- Vitamín A 26000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny přebereme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Maliny rozdělíme do sklenic a do 3/4 zalijeme studeným nálevem. Dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.