Pikantní jehněčí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 390 mg
- Vláknina 4670.8 mg
- Vitamín A 4670.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety omyjeme studenou vodou a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a šalvěj opláchneme studenou vodou, okapané najemno nasekáme. Citron omyjeme, kůru odřízneme a nakrájíme na malé nudličky, šťávu vymačkáme.
-
2
V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šajvěj a rozmarýn, citronovou kůru a šťávu. Marinádu dochutíme pepřem, jehněčí kotlety jí důkladně potřeme a necháme je alespoň 1 hodinu uležet.
-
3
Marinované kotlety grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 10 minut z každé strany. Grilované měkké kotlety posolíme a podáváme.