Maliny sterilované ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 2 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 378.8 mg
- Vláknina 32500 mg
- Vitamín A 32500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny přebereme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do keramické mísy, zasypeme cukrem a necháme odstát do druhého dne.
-
2
Poté maliny rozdělíme do sklenic a zalijeme vyluhovanou šťávou. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.