Omeleta s jablky a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr moučkový
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 6.5 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 276.6 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 4802.8 mg
  • Vitamín A 4802.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku a sůl, metlou vmícháme vejce, mléko a 2 lžíce cukru. Zbylý cukr smícháme se skořicí.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťávou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj půl centimetrovou vrstvu těsta, na těsto dáme plátky jablek a posypeme je cukrem se skořicí. Omeletu smažíme na středním ohni přibližně 2 minuty, pak ji opatrně obrátíme a smažíme další asi 2 minuty, až cukr zkaramelizuje.

  • 4

    Stejným způsobem usmažíme omelety ze všeho těsta a všech jablek.

  • 5

    Omelety podáváme teplé, přelité máslovým výpekem z pánve.

Komentáře k receptu