Omeleta s jablky a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 21 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 276.6 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 4802.8 mg
- Vitamín A 4802.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku a sůl, metlou vmícháme vejce, mléko a 2 lžíce cukru. Zbylý cukr smícháme se skořicí.
-
2
Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťávou.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj půl centimetrovou vrstvu těsta, na těsto dáme plátky jablek a posypeme je cukrem se skořicí. Omeletu smažíme na středním ohni přibližně 2 minuty, pak ji opatrně obrátíme a smažíme další asi 2 minuty, až cukr zkaramelizuje.
-
4
Stejným způsobem usmažíme omelety ze všeho těsta a všech jablek.
-
5
Omelety podáváme teplé, přelité máslovým výpekem z pánve.