Aromatická jablečná povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 232.7 mg
- Vláknina 11848 mg
- Vitamín A 11848 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jalbka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, přidáme skořici, vanilku, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
-
2
Poté jablka prolisujeme, ke kaši přidáme cukr, promícháme a opět vaříme, až povidla zhoustnou. Horké rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, necháme zaschnout ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na temném, chladnějším místě.