Jablečný džem s jeřabinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 3800 mg
- Vitamín A 3800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka i jeřabiny omyjeme, otrháme stopky, jablka rozkrojíme a odstraníme jadřince. Obojí vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, rozvaříme doměkka a prolisujeme sítem.
-
2
Poté přisypeme cukr, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Horký džem rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout. Uložíme na temném a suchém místě.