Ředkev s jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 525.3 mg
- Vláknina 9690.5 mg
- Vitamín A 9690.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkve oloupeme, omyjeme, nasrouháme a lehce osolíme. Jablko omyjeme a nastrouháme bez jádřince i se slupkou, nastrouhané ihned pokapeme citronovou šťávou. Chilli papričku zbavíme semínek a najemno nasekáme. Petrželku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.
-
2
V misce smícháme nastrouhanou ředkev a jablko s kousky chilli papričky a petrželkou.
-
3
V druhé misce smícháme zbylou citronovou šťávu podle chuti se solí, pepřem, zázvorem, cukrem a sezamovým olejem.
-
4
Dresink promícháme s připravenou zeleninou a podáváme.