Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem
Suroviny
- 400 g Salát Polníček
- 400 g Kuřecí prsa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Cibule lahůdková
- 0.5 ks Meloun Cantaloupe
- 0.5 ks Meloun cukrový
- 0.5 dl Likér melounový - Midori
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej dýňový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 581.9 mg
- Vláknina 2034.5 mg
- Vitamín A 2034.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 888.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečené kuřecí maso (prsa bez kůže) nakrájíme na plátky. Salát polníček omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy. Omyjeme a osušíme malá zralá rajčata, rozčtvrtíme je, odkrojíme okolí stopek a dáme do druhé mísy. Lahůdkovou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky a přidáme k rajčatům. Rajčata s cibulkou osolíme, opepříme, promícháme a přidáme k salátu.
-
2
Medový a cantalupský meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounů odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykraječem z dužiny vykrojíme kuličky, šťávu z melounů zachytíme do misky.
-
3
Připravíme medový dresing: k zachycené šťávě z melounů přidáme likér, med, olej a bílé víno. Dresing dobře promícháme.
-
4
Salát s rajčaty rozložíme na talíře, ozdobíme melounovými kuličkami, kuřecími plátky, vše polijeme dresingem a servírujeme.