Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát Polníček
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibule lahůdková
  • 0.5 ks Meloun Cantaloupe
  • 0.5 ks Meloun cukrový
  • 0.5 dl Likér melounový - Midori
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej dýňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 581.9 mg
  • Vláknina 2034.5 mg
  • Vitamín A 2034.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 888.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečené kuřecí maso (prsa bez kůže) nakrájíme na plátky. Salát polníček omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy. Omyjeme a osušíme malá zralá rajčata, rozčtvrtíme je, odkrojíme okolí stopek a dáme do druhé mísy. Lahůdkovou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky a přidáme k rajčatům. Rajčata s cibulkou osolíme, opepříme, promícháme a přidáme k salátu.

  • 2

    Medový a cantalupský meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounů odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykraječem z dužiny vykrojíme kuličky, šťávu z melounů zachytíme do misky.

  • 3

    Připravíme medový dresing: k zachycené šťávě z melounů přidáme likér, med, olej a bílé víno. Dresing dobře promícháme.

  • 4

    Salát s rajčaty rozložíme na talíře, ozdobíme melounovými kuličkami, kuřecími plátky, vše polijeme dresingem a servírujeme.

Komentáře k receptu