Salát ze zeleného chřestu s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 229.6 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme malinový ocet s olejem, dochutíme pepřem a solí.
-
2
Zelený chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a máslem, chřest uvaříme téměř do měkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kousky.
-
3
Jahody opláchneme pod studenou vodou, necháme je v sítu okapat, rozkrájíme na čtvrtky.
-
4
Nakrájené jahody smícháme s chřestem, rozložíme na servírovací talíře a pokapeme lehce připravenou zálivkou z balsamicového octa a oleje. Salát necháme 10 minut uležet a podáváme.