Salát ze zeleného chřestu s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Chřest zelený
  • 300 g Jahody zahradní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 229.6 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme malinový ocet s olejem, dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Zelený chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a máslem, chřest uvaříme téměř do měkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kousky.

  • 3

    Jahody opláchneme pod studenou vodou, necháme je v sítu okapat, rozkrájíme na čtvrtky.

  • 4

    Nakrájené jahody smícháme s chřestem, rozložíme na servírovací talíře a pokapeme lehce připravenou zálivkou z balsamicového octa a oleje. Salát necháme 10 minut uležet a podáváme.

Komentáře k receptu