Kvašené bezinkové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 0 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 224.5 mg
- Vláknina 10530 mg
- Vitamín A 10530 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme.
-
2
Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit.
-
3
Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék.