Pečené fíkové řezy s citronovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Fíky čerstvé
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 114.5 mg
  • Vláknina 6178.3 mg
  • Vitamín A 6178.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru a žloutku. Odložíme na chladné místo a necháme cca 60 minut odpočinout.

  • 2

    Fíky nasekáme najemno nebo rozemeleme, promícháme s medem, šťávou vymačkanou z citronu, vodou a povaříme. Musí vzniknout mazlavá hmota. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Poté těsto rozválíme na plát, pokrájíme na proužky o šířce cca 10 cm, rozprostřeme na ně fíkovou směs a stočíme. Položíme spojem dolů na pracovní plochu a nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Naskládáme na plech a v předehřáté trouě pečeme cca 20 minut.

  • 4

    Hotové dozdobíme citronovou polevou, na kterou rozmícháme cukr s citronovou šťávou. Můžeme dozdobit sušeným ovocem a po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu