Kakaový dort s hruškami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Kakao - prášek
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 150 g Hrušky
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 0.5 kávová lžička Droždí
  • 8 ks Datle
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5900 kcal
  • Sacharidy 1560 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1538 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 14149.7 mg
  • Vláknina 275978 mg
  • Vitamín A 275978 mg
  • Vitamín B6 5.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170C.

  • 2

    Riccottu promícháme s cukrem, žloutky, moukou, kakaem, přidáme droždí a špetku soli. Poté do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přidáme 6 datlí a 80g hrušek nakrájených na kostičky. Směs vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme 50minut.

  • 3

    Mezitím nakrájíme zbylé hrušky a datle na plátky. Vychladlý dort nakrájíme a podáváme ozdobený plátky ovoce.

Komentáře k receptu