Čínské masové tajemství

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřová kýta
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 150 g Jablka
  • 15 g Arašídy
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 255.4 mg
  • Vláknina 2062.5 mg
  • Vitamín A 2062.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso.

  • 3

    V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy.

  • 4

    V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá.

  • 5

    Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu