Čínské masové tajemství
Suroviny
- 100 g Vepřová kýta
- 100 g Kuřecí prsa
- 150 g Jablka
- 15 g Arašídy
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.83 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 155.4 mg
- Draslík 255.4 mg
- Vláknina 2062.5 mg
- Vitamín A 2062.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso.
-
3
V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy.
-
4
V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá.
-
5
Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme.