Tatarský biftek s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Hořčice
  • 200 g Mango
  • 80 g Vaječný žloutek slepičí
  • 10 g Sůl
  • 10 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Česnek
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 5 g Pepř cayenský
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 10 g Provensálské koření
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 10 g Koriandr mletý
  • 13 g Koriandr čerstvý
  • 15 g Limetková šťáva
  • 500 g Kečup
  • 300 g Marmeláda mangová
  • 200 g Pyré mangové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 145.1 mg
  • Draslík 199.1 mg
  • Vláknina 4159.1 mg
  • Vitamín A 4159.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango.

  • 2

    Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí.

  • 3

    Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe.

  • 4

    Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]:

  • 5

    Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.

  • 6

    Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.

  • 7

    Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.

Komentáře k receptu