Tatarský biftek s mangem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Hořčice
- 200 g Mango
- 80 g Vaječný žloutek slepičí
- 10 g Sůl
- 10 g Sůl
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Česnek
- 800 g Hovězí maso zadní
- 5 g Pepř cayenský
- 10 g Paprika mletá sladká
- 10 g Paprika mletá sladká
- 10 g Worcester (worcesterská omáčka)
- 10 g Provensálské koření
- 5 g Chilli koření mleté
- 10 g Koriandr mletý
- 13 g Koriandr čerstvý
- 15 g Limetková šťáva
- 500 g Kečup
- 300 g Marmeláda mangová
- 200 g Pyré mangové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 145.1 mg
- Draslík 199.1 mg
- Vláknina 4159.1 mg
- Vitamín A 4159.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango.
-
2
Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí.
-
3
Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe.
-
4
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]:
-
5
Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.
-
6
Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.
-
7
Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.