Gratinované hrušky s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Máslo čerstvé
  • 1 g Wasabi pasta
  • 125 ml Smetana zakysaná 14%
  • 8 ks Datle sušené
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1790 kcal
  • Sacharidy 379 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 371.1 mg
  • Draslík 152.1 mg
  • Vláknina 67059 mg
  • Vitamín A 67059 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si 4 zapékací mističky a vyhřejeme troubu na 200°C. Mističky vymažeme máslem a poklademe do nich oloupané, odjádřené a na plátky nakrájené hrušky a datle nakrájené na nudličky.

  • 2

    Vedle v míse opatrně rozšleháme šlehačem žloutky, wasabi a créme fraiche (kysaná smetana).

  • 3

    Krém nalijeme na ovocnou směs v zapékacích mističkách a vložíme do trouby na 8 minut, či pod gril na 4 minuty.

  • 4

    Servírujeme teplé po mírném zchladnutí, abychom se nespálili o mističky.

Komentáře k receptu