Masové minikarbanátky s mangovým dipem
Suroviny
- 200 g Hovězí maso přední
- 250 g Vepřový bok
- 150 g Rukola
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mango
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Kerblík
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 44 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 710.2 mg
- Vláknina 5222.8 mg
- Vitamín A 5222.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení.
-
2
Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky.
-
3
Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
-
4
Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
5
Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé.