Masové minikarbanátky s mangovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 250 g Vepřový bok
  • 150 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Kerblík
  • 1.5 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 710.2 mg
  • Vláknina 5222.8 mg
  • Vitamín A 5222.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení.

  • 2

    Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky.

  • 3

    Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.

  • 4

    Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem.

  • 5

    Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu