Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cukr želírovací
  • 1 hrst Máta
  • 6 dl Džus jablečný
  • 1.5 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.9 mg
  • Vláknina 400.2 mg
  • Vitamín A 400.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

  • 2

    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

  • 3

    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

  • 4

    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme.

Komentáře k receptu