Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.9 mg
- Vláknina 400.2 mg
- Vitamín A 400.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
-
2
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
-
3
Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
-
4
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme.