Sušené švestky v červeném víně a medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 715.6 mg
- Vláknina 10731 mg
- Vitamín A 10731 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky vypeckujeme tak, aby ale zůstaly vcelku a naskládáme do zavařovací sklenice.
-
2
V rendlíku smícháme med, pomerančový džem a trochu vína, přivedeme k varu. Přilijeme zbytek vína, promícháme a švestky směsí přelijeme. Sklenici uzavřeme a necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Podáváme jako dezert nebo k masu.