Hroznové víno se žloutkovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 12 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 555.3 mg
- Draslík 384.6 mg
- Vláknina 3660 mg
- Vitamín A 3660 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté bílé i červené hroznové víno obereme a rozdělíme do misek, přidáme hrušky, které jsme slili, nechali okapat a nakrájeli na plátky. Každou porci posypeme krystalovým cukrem, zakapeme koňakem a necháme alespoň 2 hodiny uležet.
-
2
V mezičase nad párou ušleháme žloutky s vínem a cukrem do zhoustnutí, nevaříme. Pěnou přelijeme ovoce v miskách a teplé podáváme.