Hroznové víno se žloutkovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hroznové víno
  • 120 g Kompot hruškový
  • 120 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr krystal
  • 160 ml Víno bílé
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 384.6 mg
  • Vláknina 3660 mg
  • Vitamín A 3660 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté bílé i červené hroznové víno obereme a rozdělíme do misek, přidáme hrušky, které jsme slili, nechali okapat a nakrájeli na plátky. Každou porci posypeme krystalovým cukrem, zakapeme koňakem a necháme alespoň 2 hodiny uležet.

  • 2

    V mezičase nad párou ušleháme žloutky s vínem a cukrem do zhoustnutí, nevaříme. Pěnou přelijeme ovoce v miskách a teplé podáváme.

Komentáře k receptu