Vafle s tvarohem
Suroviny
- 60 g Cukr třtinový
- 100 g Cukr třtinový
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 300 g Tvaroh měkký
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Sirup javorový
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 15 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 71.1 mg
- Draslík 433.9 mg
- Vláknina 5814.4 mg
- Vitamín A 5814.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 632.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava tvarohu: Tvaroh vložíme do misky, přisypeme vanilkový a hnědý cukr, přidáme vejce, vymačkanou pomerančovou šťávu, vše důkladně promícháme. Připravený dochucený tvaroh odložíme do dalšího použití v lednici.
-
2
Těsto: mouku, kypřicí prášek, sůl, prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vanilkový a třtinový cukr, máslo, vlijeme mléko, vše následně šleháme tak dlouho, aby vzniklo hladké těsto, přikryjeme nádobu a necháme na 5 minut odležet.
-
3
Pečicí formu na vafle mírně vytřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta, které opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé.
-
4
Ještě teplé vafle pokládáme na talíře podle porcí, na každou rozetřeme dochucený tvaroh, polijeme sirupem, povrch posypeme jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a servírujeme.