Teplý banánový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 22 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 191.7 mg
- Draslík 670.1 mg
- Vláknina 8977 mg
- Vitamín A 8977 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
-
2
V žáruvzdorné míse rozpustíme máslo, promícháme ho s polovinou cukru a citronovou šťávou. Přidáme nakrájená kolečka banánů, lehce promícháme a mísu vložíme na 12 - 15 minut do trouby, předehřáté na 230 stupňů.
-
3
V malém kastrolku ohřejeme mléko, žloutky ušleháme se zbylou polovinou cukru, až hmoha ztuhne a zbělá. Poté ji zašleháme do teplého mléka, smícháme s moukou a se skořicí.
-
4
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Mísu s banány vyjmeme z trouby, těstem zalijeme. Pavrátíme zpět do trouby, při teplotě 200 stupňů pečeme dalších přibližně 20- 25 minut.
-
5
Po upečení dezert necháme pomalu chladnout, přitom mírně poklesne, nenechme se tím zaskočit. Mírně vychladlý dezert nakrájíme na porce, posypeme je moučkovým cukrem a ještě teplý podáváme.