Jehněčí steaky s ořechy a liči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 500 g Liči
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Pepř zelený mletý
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule červená
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Víno portské
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Česnekové máslo
  • 4 polévková lžíce Ořechy pekanové
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 174.9 mg
  • Draslík 891.9 mg
  • Vláknina 9486 mg
  • Vitamín A 9486 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1908.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí stehno odblaníme, zbavíme žilek a tučných částí. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na steaky, silné asi 2 cm.

  • 2

    Čerstvé omyté liči oloupeme. Šalotku a červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané fazolové lusky scedíme.

  • 3

    Plátky masa podélně rozkrájíme tak, že si utvoříme kapsy. Maso z každé strany osolíme, zevnitř maso potřeme česnekovým máslem. Do každého steaku vložíme 1 liči, 1 celý ořech a kolečko červené cibule. Kapsy uzavřeme párátkem, maso posypeme čerstvě pomletým pepřem.

  • 4

    V pánvi na rozpáleném oleji s máslem steaky restujeme z každé strany po 1-2 minutách dozlatova. Maso pak dáme do zapékací mísy. Do pánve přidáme 1 lžíci másla a cibuli a zpěníme. Přimícháme k ní zbylé ořechy, promícháme a směs rozprostřeme na maso.

  • 5

    V misce si v hovězím bujónu rozmícháme Maizenu a víno. Bujónem přelijeme maso, mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 210 °C přibližně 30 minut.

  • 6

    Měkké maso s šalotkou dáme na talíře (vyjmeme párátka), přiložíme k němu zbylé liči, zelené fazolky, maso přelijeme výpekem a podáváme.

Komentáře k receptu