Thajská vepřová směs s ananasem a kokosovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 43 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 672.3 mg
- Vláknina 43155.2 mg
- Vitamín A 43155.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kokosové mléko vlijeme do mísy, necháme odstát a smetanu, která vyplave na povrch, lžící sebereme a odložíme. Získané množství případně doplníme kokosovým mlékem do objemu 250 ml. Přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cca 10 minut za stálého míchání povaříme, až se smetana začne srážet. Vmícháme kari pastu, promícháme a necháme vařit další cca 4 minuty. Z pasty se musí uvolnit aroma.
-
2
Vložíme na tenčí plátky nakrájené maso, přidáme rybí omáčku, cukr a tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody. Za stálého míchání povaříme cca 2 minuty, dokud maso nezhnědne a cukr se nerozpustí.
-
3
Poté přilijeme zbytek kokosového mléka, vhodíme natrhané limetkové listy, přivedeme znovu k varu a vmícháme na kousky nakrájený ananas. Na mírném ohni vaříme další cca 2 minuty. Když je maso měkké, směs rozdělíme do misek, posypeme nadrobno nasekanou chilli papričkou bez semínek a ihned podáváme.