Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 500 g Hovězí maso mleté
- 400 g Tortilla chips
- 2 kávová lžička Koření mexické
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 39 g
- Sodík 835 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 80.9 mg
- Draslík 1401.7 mg
- Vláknina 29920.5 mg
- Vitamín A 29920.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme.
-
2
Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat.
-
3
Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut.
-
4
Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou.
-
5
Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy.