Broskvovo-jogurtové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Čokoláda hořká
  • 60 g Corn flakes - kukuřičné
  • 850 g Broskve
  • 15 g Želatina bílá plátky
  • 450 g Jogurt bílý
  • 60 g Cukr krupice
  • 50 g Čokoláda mléčná
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Meduňka
  • 2 polévková lžíce Likér broskvový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 518.1 mg
  • Vláknina 8353.3 mg
  • Vitamín A 8353.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky.

  • 2

    Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, přidáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z půlky citronu a likér. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozpuštěnou želatinu. Rychle promícháme a vlijeme do formy. Mezitím prokládáme plátky zbylých broskví.

  • 3

    Dezert necháme ztuhnout v lednici, poté dozdobíme lístky meduňky a podáváme.

Komentáře k receptu