Vepřové burgery s pečenými hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1139 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1103.9 mg
- Vláknina 14742.5 mg
- Vitamín A 14742.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme půlky hrušek, opečeme, přendáme do pekáčku, zalijeme 40 ml javorového sirupu a dále pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, až jsou hrušky propečené a sirup zkaramelizovaný.
-
2
V míse ušleháme zbytek javorového sirupu, ocet, hořčici, zázvor, šalvěj, pepř a sůl do hladké omáčky. Tou potřeme plátky z vepřové panenky, pečeme na grilu 10 minut za průběžného otáčení a potírání omáčkou.
-
3
Do rozkrojené žemle potom vložíme několik listů rukoly, na to plátek masa a doplníme pečenými hruškami.