Dezert z jablek a rebarbory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 538.9 mg
  • Vláknina 12657.8 mg
  • Vitamín A 12657.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka zbavená jadřince nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě na středním plameni 3 minuty; nepřikrýváme. Přidáme očištěný a nakrájený stvol rebarbory a ještě 2-3 minuty vaříme.

  • 2

    Zahřejeme troubu na 200°C.

  • 3

    Do čtyř ohnivzdorných misek, předem vymazaných máslem, rozdělíme uvařená jablka s rebarborou.

  • 4

    Změklé máslo (60 g) umícháme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, mléko a vejce a promícháme.

  • 5

    Vzniklou směs nalijeme na jablka s rebarborou, které jsme si předem připravili do misek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Povrch dostane zlatohnědou barvu.

Komentáře k receptu