Dezert z jablek a rebarbory
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Cukr krupice
- 500 g Reveň (Rebarbora)
- 180 ml Mléko polotučné
- 60 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 18 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 538.9 mg
- Vláknina 12657.8 mg
- Vitamín A 12657.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka zbavená jadřince nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě na středním plameni 3 minuty; nepřikrýváme. Přidáme očištěný a nakrájený stvol rebarbory a ještě 2-3 minuty vaříme.
-
2
Zahřejeme troubu na 200°C.
-
3
Do čtyř ohnivzdorných misek, předem vymazaných máslem, rozdělíme uvařená jablka s rebarborou.
-
4
Změklé máslo (60 g) umícháme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, mléko a vejce a promícháme.
-
5
Vzniklou směs nalijeme na jablka s rebarborou, které jsme si předem připravili do misek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Povrch dostane zlatohnědou barvu.