Banánový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 597.4 mg
- Vláknina 10480 mg
- Vitamín A 10480 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů.
-
2
V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota šťávy na 80°C, vložíme do ní čerstvě oloupané banány, které v tekutině rozmačkáme.
-
3
Pak šťávu s banány necháme pomalu vychladnout na 40°C a po hodině vše prolisujeme přes nylonový sáček.
-
4
Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 3-5 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme.
-
5
700 ml šťávy smícháme s 200 ml vodky a 100 ml invertního cukrového sirupu. Pode chuti přimícháme kyselinu citrónovou.
-
6
Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.