Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 125 g Mandle
- 400 g Zakysaná smetana
- 5.5 g Tuk rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Limetka
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
- 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 652.2 mg
- Vláknina 7550.8 mg
- Vitamín A 7550.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.
-
3
V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
-
4
Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.
-
5
V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.
-
6
Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.
-
7
Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.
-
8
Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.