Lanýžové toasty s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 20 g Lanýž
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 3 ml Koňak vaječný
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 6 ml Nakládaný zelený pepř
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Česnek
  • 0.5 ks Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 228.8 mg
  • Vláknina 6730 mg
  • Vitamín A 6730 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, rozmělníme a ve hmoždíři rozetřeme se zeleným pepřem na pastu. Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, játra na něm podusíme za občasného míchání 5 minut.

  • 3

    Následně je smícháme s česnekovou pastou a vaříme na mírném ohni 2 minuty. Na závěr zalijeme citronovou šťávou, koňakem, osolíme, opepříme.

  • 4

    Toasty připravíme buďto v toastovači, nebo osmažíme na pánvi. Játrovou směsí je potřeme.

Komentáře k receptu