Koláč s citronem a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 15 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 223.9 mg
- Vláknina 6488.5 mg
- Vitamín A 6488.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Společně se 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžíci vody vaříme na mírném plameni 3-4 minuty. Jakmile začnou jablka měknout přidáme mletou skořici, zamícháme a nalijeme do zapékací misky (23x15 cm).
-
2
Utřeme světlý krém ze zbylého cukru a změklého margarínu, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, rozšlehaná středně velká vejce a mouku s práškem do pečiva a krém ušleháme dohladka. Poté rozetřeme na uvařená jablka, povrch uhladíme a pečeme 25-30 minut v troubě na 180°C. Upečený koláč má zlatavý povrch, na dotyk bude pevný.