Pařížský kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 375 g Hroznové víno
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Sýr Čedar
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 145.1 mg
  • Draslík 381.5 mg
  • Vláknina 2770.3 mg
  • Vitamín A 2770.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené vařené nebo opečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté a osušené kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme z nich jadérka, malé žampiony rozkrájíme na tenké plátky a sýr na drobné kostičky.

  • 2

    V salátové míse všechny suroviny důkladně promícháme, trochu osolíme a opepříme.

  • 3

    Do misky vyklepneme 1 žloutek, přidáme 1 lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu. Nakonec vmícháme jogurt.

  • 4

    Hotovou majonézou lehce vmícháme do salátu, který nakonec ozdobíme několika celými lístky bazalky, petrželky nebo několika stébly pažitky. Podáváme ihned s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu