Koláčky s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Hera
  • 250 g Džem hruškový
  • 2 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 52.9 mg
  • Vláknina 5036 mg
  • Vitamín A 5036 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce, přidáme tekuté sladidlo, kypřicí prášek a kousky Hery. Rukama vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

  • 2

    Na pomoučněném vále vyválíme ze dvou třetin těsta čtyři placky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem, těsto propíchneme vidličkou a předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 8 minut.

  • 3

    Koláčky necháme vychladnout, pak je bohatě potřeme hruškovým džemem a ze zbytku těsta uděláme na povrchu každého koláčku mřížky.

  • 4

    V misce smícháme žloutek s mlékem a koláčky potřeme. Vložíme opět do trouby a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu