Ricottová zmrzlina
Suroviny
- 25 g Meruňky sušené
- 25 g Ořechy lískové pražené
- 25 g Ořechy vlašské
- 25 g Pistácie
- 125 g Cukr moučkový
- 500 g Ricotta
- 25 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Limetka
- 2 polévková lžíce Třešně kandované
- 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
- 2 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 47 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 236.3 mg
- Vláknina 5328.3 mg
- Vitamín A 5328.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy a pistácie pokrájíme nahrubo a smícháme s praženými lískovými oříšky a limetkovou a pomerančovou kůrou.
-
2
Nasekáme zázvor, třešně, hrozinky, meruňky a přidáme do mísy. Do ovocné směsi vmícháme ricottu, přilijeme vanilkovou esenci a likér a zamícháme.
-
3
Do další misky dáme žloutky a cukr a šleháme, až bude hmota krémová a hustá. Směs s ricottou přidáme ke žloutkům a mícháme, dokud nebude krém hladký.
-
4
Formu na sekanou vyložíme dvojitou vrstvou přilnavé fólie, vlijeme do formy krém s ricottou, uhladíme, přikryjeme další fólií a dáme zmrazit.
-
5
Před podáváním vyklopíme zmrzlinu z nádoby, sloupneme fólii a servírujeme.