Rebarbora pečená s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 22 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 455.9 mg
- Vláknina 11599.5 mg
- Vitamín A 11599.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout.
-
2
Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná.
-
3
Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky.
-
4
Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C.
-
5
Podáváme jak teplé, tak studené.