Grilovaná pražma na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1081 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 1599.8 mg
- Vláknina 7700 mg
- Vitamín A 7700 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme a vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme.
-
2
Pomeranče oloupeme, sloupneme i bílou slupku, nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno. Olej smícháme s octem, přidáme sůl, cukr, zelený pepř, přisypeme cibuli a petrželku. Promícháme a celou rybu touto směsí polijeme. Potřeme celou rybu, obložíme plátky pomeranče, zabalíme do alobalu a necháme uležet.
-
3
V alobalu ji poté položíme na středně rozpálený gril, opékáme přibližně 10 minut z každé strany.
-
4
Rozbalíme, podáváme vcelku na oválném talíři.