Broskve ve vinné marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 468.1 mg
- Vláknina 7800 mg
- Vitamín A 7800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve rozkrojíme a vypeckujeme. Nakrájíme na plátky, dáme je do mísy a posypeme cukrem.
-
2
Kůru z omytého pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky se studenou vodou a necháme odstát.
-
3
Šťávu z pomeranče vymačkáme a nalijeme spolu s vínem na broskve. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.
-
4
Vyndáme pomerančovou kůru z vody a osušíme.
-
5
Broskve ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme.