Rýžový nákyp medový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 4 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 1196.5 mg
- Vláknina 15650.3 mg
- Vitamín A 15650.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rýžového pudingu přimícháme skořici a 1 lžíci medu.
-
2
Máslem vymažeme 4 formičky o objemu 1,5 dl. Umixujeme v mixéru sušené meruňky se zázvorem na hladkou pastu. Pastu rozdělíme na 4 díly a zformujeme z ní kulaté placičky.
-
3
Polovinu pudingu rozdělíme do misek a navrch přidáme meruňkovou pastu. Zbytek pudingu nasypeme na meruňky, přikryjeme pečícím papírem a vaříme na pařáčku nad vroucí vodou 30 minut. Vyndáme z pařáku a necháme odstát 5 minut.
-
4
Vyklopíme na talířky a polijeme zbylým medem. Ihned podáváme.