Jablečný salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 24 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 231.9 mg
- Vláknina 3932.5 mg
- Vitamín A 3932.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, tvrdý sýr najemno, salátovou okurku nakrájíme na nudličky. Jablka s okurkou nasypeme do mísy, promícháme se strouhaným sýrem a posypeme vajíčky. Zakápneme citronovou šťávou, majonézu utřeme s tvarohem a přidáme do salátu. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
2
Před podáváním necháme v lednici vychladit.