Jahodový koláč z kompotu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kompot jahodový
  • 25 g Tuk
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Cukr moučkový
  • 100 g Šlehačka ve spreji
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 126.6 mg
  • Draslík 210.2 mg
  • Vláknina 1475.3 mg
  • Vitamín A 1475.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahodový kompot rozmixujeme a nalijeme do mísy. Přisypeme mouku, cukr, kypřicí prášek, přidáme celá vejce a vymícháme těsto.

  • 2

    Plech vymažeme tukem, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.

  • 3

    Koláč vyndáme, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky, ozdobíme šlehačkou, a podáváme.

Komentáře k receptu