Ovoce v rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 396.5 mg
- Vláknina 10020 mg
- Vitamín A 10020 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme 4 polévkové lžíce vody, nasypeme želatinu a promícháme. Necháme stát 10 minut, až nabobtná. Misku postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, občas zamícháme, až se želatina rozpustí.
-
2
Zbytek vody nalijeme do většího hrnce, přidáme cukr a za občasného míchání zahřejeme, až se rozpustí. Uvedeme k varu a vaříme mírně 5 minut.
-
3
Teplou želatinu nalijeme do cukrového sirupu a dobře promícháme. Přidáme víno, citronovou šťávu a dobře promícháme.
-
4
Trochu roztoku nalijeme do formy a vytvoříme 1cm vrstvu. Dáme na 30 minut chladit, až rosol ztuhne.
-
5
Ovoce naaranžujeme ve vrstvách na rosol. Do formy nalijeme po lžících zbývající vinný roztok — vždy s formou mírně zatřeseme, aby se odstranily bublinky vzduchu. Chladíme asi 6 hodin, až všechno ztuhne. Rosol vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami. Podáváme chlazený.