Pusinkový dort s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 125 g Jahody zahradní
  • 50 g Jahody zahradní
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Mango
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 140.9 mg
  • Vláknina 2366.7 mg
  • Vitamín A 2366.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh tuhý a lesklý.

  • 2

    Na dvou listech papíru na pečení si vyznačíme dva kruhy o průměru 20 cm. Papír obrátíme a vyložíme jím plech na pečení.

  • 3

    Směs nastříkáme do tvaru spirály na vyznačené kruhy na pomaštěném papíru.

  • 4

    Pečeme 1-1 1/4 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C, až je křupavý a suchý. Necháme vychladnout, pak opatrně odlepíme papír.

  • 5

    Oloupané mango nakrájíme na malé kostičky. Jeden sněhový kruh potřeme šlehačkou. Poklademe mangem a jahodami a pokryjeme druhým sněhovým korpusem.

  • 6

    Ozdobíme pusinkami ze šlehačky, dílky jahod a jednou celou jahodou.

Komentáře k receptu