Pilaf s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 48 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 606.5 mg
- Vláknina 6877.3 mg
- Vitamín A 6877.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kostičky. Obrané kosti vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme zeleninu, následně přibližně hodinu a půl vaříme na mírném ohni. Vývar proté scedíme a kosti i zeleninu vyhodíme.
-
2
Ve wok pánvi rozpustíme máslo, vložíme kuře, lehce osmahneme. Přidáme cibulku, špetku soli, pepře a ještě chvilku ponecháme na mírném ohni. Poté přendáme do hrnce, přidáme zázvor, 125 ml vývaru, rozpálíme plotnu na nejvyšší teplotu a přivedeme do varu. Za občasného míchání vaříme, dokud zázvor nezměkne. Přidáme meruňky. Ve 250 ml vývaru připravíme rýži. Přiklopíme pokličkou, opět přivedeme k varu a vaříme do měkka. Pak už jen smícháme rýži spolu s kuřecí směsí a podáváme.