Krvavý vinný punč - sangria
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 636.8 mg
- Vláknina 11950 mg
- Vitamín A 11950 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymačkanou šťávu z pomerančů smícháme s lehkým suchým červeným vínem a krupicovým cukrem, musíme dobře rozmíchat, aby se cukr rozpustil. Potom přidáme tence pokrájený biocitron a biopomeranč a necháme minimálně 3 hodiny chladit. Vychlazenou směs nalejeme do sklenic s ledem.
-
2
Chceme-li si připravit nealkoholickou verzi, místo vína použijeme višňový, brusinkový nebo grepový sirup.