Salát bramborový s kuřecím masem
Suroviny
- 175 g Fazolové klíčky
- 175 g Arašídy
- 300 g Kuřecí prsa
- 300 g Ananas
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 4 kávová lžička Limetková šťáva
- 4 ks Brambory
- 2 ks Mrkev kořen
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Máslo arašídové
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 50 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 1130.8 mg
- Vláknina 24072 mg
- Vitamín A 24072 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájíme brambory, přivedeme je k varu a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vystydlé brambory přendáme do salátové mísy. Přidáme k nim nastrouhanou mrkev, pokrájený ananas na kostičky, fazolové klíčky, nakrájené jarní cibulky, nakrájenou cuketu, celer, arašídy a plátky vařeného kuřecího masa. Vše promícháme.
-
2
Do misky dáme arašídové máslo a vešleháme postupně olivový olej a sójovou omáčku. Vmícháme sekanou chilli papričku, limetkovou šťávu a sezamový olej.
-
3
Zálivkou přelijeme salát, promícháme a ihned podáváme.